Kure Kure Takora
2017-02-08

Forestill deg bjørnen Colargol på speed, eller Pompel og Pilt på en overdose LSD, eller (enda verre) en kombinasjon av disse. Mikser du dette med en mini-Godzilla, en hysterisk Teletubby og en dose blind vold, hva får du da?
Jo, da får du «Kure Kure Takora».

Monroe, Takora og ChomboMellom 1973 og 1974 produserte det japanske selskap «Toho Company ltd» 260 episoden av denne serie som er beregnet for barn.
Hver episode er på ca.3 minutter og viser hovedpersonen Takora som nesten uten stans roper at han vil HA ting: «Kure!».
Og tro meg, han vil ha det meste og går langt for å få tak i det.
Takora bor i en skog av bølgepapp sammen med sin venn, peanøtten(?) Chombo. De er begge forelsket i en rosa hvalross Monroe men selv om det kommer noen ganger til et bryllup, blir forelskelsen sjelden besvart.
Skogen en politikonstabel, et sigarrøykende ekorn. Takoras største fiender er de 4 aggressive agurker med en heller tvilsom moral. De passer utmerket inn i denne skogen hvor alt kan og alt gjøres. Serien ville ikke være det samme uten dragen, som dealer magiske røyk, noe som både Takora og Chombo setter stor pris på.

Skogen er ikke noe trygt sted. Man banker, kutter, sparker og slår hverandre og noen ganger seg selv. Er Takora riktig heldig får han tak i en pistol, noe som selvfølgelig er mye mer effektivt enn planker og samuraisverd.
Det er vanskelig å beskrive situasjoner, spesielt når man tenker på at dette er en serie beregnet på japanske barn.
En episode dukker Monroe opp med en baby-blekksprut i en barnevogn. Takora blir selvfølgelig meget urolig og kidnapper den lille. I sin flukt gjennom skogen blir babyen banker, kastet for så å bli druknet. Det hele avsluttes med en festig sang.
Eller hva med et masseslagsmål om retten til å bære en blå hatt.
Eller en episode hvor politimesteren blir slått i hjell med en gravstein som Takora prøver å stjele.

Det finnes ingen logikk her. Det finnes ingen moral her. Dette er ren galskap.

 

kr. ,-ikke smakt. kun anbefaling.
[ mer her... ] [ og her... ] [ og her... ]

menu